Intervju med Signe Sejlund Kostymedesigner for Serena

instagram viewer
SERENA

Uansett hvor du er i verden akkurat nå, legg ned kaffe, penn, fargestift eller katt og vurder følgende scenario. Du er en kostymedesigner som spesialiserer seg på film. En rettferdig kveld sitter du på sofaen og tenker på din egen virksomhet når telefonen begynner å ringe. Du valser over og løfter håndsettet mot øret. Oscar-vinnende regissør Susanne Bier er på telefonen, og hun vil at du skal jobbe med hennes kommende film, 'Serena'. Nærmere bestemt ønsker Bier at du designer kostymene til filmens ledende duo. Og det er bare slik at rollene det gjelder vil bli spilt av to av Hollywoods hotteste unge ting: Jennifer Lawrence og Bradley Cooper. Selv om dette scenariet kan være fiktivt for de fleste, var det en realitet for nederlandskfødte kostymedesigner, Signe Sejlund. Vi satte oss ned med Signe for å spørre om hennes rolle som kostymedesigner for ‘Serena’, designprosessen og selvfølgelig hvordan det var å jobbe med J-Law.

Hei Signe, takk for at du tok deg tid til å snakke med oss. Så, hvordan startet du en karriere innen kostymedesign?

På et tidlig tidspunkt i livet oppdaget jeg at jeg alltid så på mennesker. Du kan gå gjennom livet og ikke ta hensyn til detaljer, eller du kan se og huske alt. Jeg fokuserer alltid på farge, form og detaljer, og har en enorm interesse for mote. Da jeg var i begynnelsen av 20 -årene, hadde jeg venner som gikk på filmskolen, og det var der jeg først ble kjent med selve kostymearbeidet. Jeg følte at jeg var på rett sted med en gang.

Vi har hørt at du har samarbeidet med Oscar -vinnende regissør Susanne Bier tidligere, og ble nylig med henne for å designe kostymene til Jennifer Lawrence og Bradley Cooper i den kommende filmen, Serena. Hvordan kom denne muligheten til?

Susanne og jeg har jobbet sammen i årevis og kjenner hverandre veldig godt, og hver gang har det vært en stor glede å jobbe sammen. Jeg ble tydeligvis veldig glad da hun spurte meg om jeg ville designe kostymene til Serena. Det var en drømmejobb.

Når begynte du å forske på filmen, hvor begynte du? Hva var dine viktigste inspirasjonskilder?

Jeg forsket på kunstnere fra samme periode, klærne de malte og hva de hadde på seg. Fotografi, malerier og musikk var inspirasjonen min. Alle disse kunstformene fanget essensen av æraen som ble avbildet i kostymer.

Vi kan tenke oss at Susanne hadde en sterk visjon for hovedpersonen, Serena. Hvordan beskrev Susanne Serenas ‘utseende’?

Vi har et veldig godt samarbeid med Susanne, hun lar meg ofte komme med mine egne ideer før hun sier noe. Samtidig har hun en klar idé om retningen hun vil gå. Susanne ville at Jennifer skulle se super sexy, attraktiv og sterk ut. Det var ikke en vanlig beskrivelse for de fleste kvinner på slutten av 20 -tallet.

Hadde Jennifer Lawrence noen kreative innspill i designene?

Jeg hører alltid på hvordan skuespillerne oppfatter karakteren sin. Vi fant avtalen veldig raskt. Mange ting kan endres underveis, jo dypere forbindelsen mellom skuespilleren og rollen er, desto mer kreative alternativer må jeg utforske i kostymedesignet. Alt må fungere godt sammen.

Jennifer sees gallivanting rundt i ganske mange antrekk gjennom filmen. Hvilken var din favoritt og hvorfor?

Ha ha ha... godt spørsmål. Jeg er gal på dem alle. Jeg synes det er flott at vi ser Jennifer i både kveldskjoler og arbeidsklær. Det er livet, ikke sant?

Du har også designet kostymene du ser på Bradley Cooper gjennom hele filmen. Synes du det er lettere eller vanskeligere å komme med design for Bradleys karakter?

Bradley delte noen ganske gode ideer med meg fra starten. Det var en stor glede å jobbe med ham så vel som Jennifer.

Hva var det mest spennende med å jobbe med Serena?

Det var på alle måter en virkelig fantastisk film å lage. Jeg elsker perioden, slutten av 20 -årene og måten Susanne jobber på.

Har du noen planer om å samarbeide med Susanne i fremtiden?

Det gjorde jeg faktisk allerede. Vi gjorde nettopp "En andre sjanse". Det er et samtidsdrama som utspiller seg i Danmark. Og jeg har flere fremtidsplaner med Susanne.


Etter din erfaring, hva er den største misforståelsen folk har om jobben din?

Folk vet ofte ikke at en kostymedesigners arbeid også handler om å analysere en historie, stoffbehandlinger, dør, sømmer, historie og sette det inn i et konkret visuelt materiale. Dessuten kan de fleste ikke forestille seg alt det harde arbeidet som ligger bak. Det er ikke hele glamouren.

Og til slutt, har du noen råd til kommende kostymedesignere? Eller råd til alle som ønsker å gå inn i designspillet, men ikke vet hvordan?

Bare gjør det... Det er ingen bok med svar. Og hold alltid øynene åpne.

Serena åpner på kino 26. november.


SERENASERENASERENASERENASERENASERENASERENASERENA
Teachs.ru
Intervju med Tom Kirkhope Grunnlegger av Alias ​​Mae

Intervju med Tom Kirkhope Grunnlegger av Alias ​​MaeIntervjuer

Denne månedens søkelys er på en ganske ny gutt på blokken, Alias ​​Mae. Mannen bak disse fabelaktige skodesignene er ingen andre enn australskfødt og oppvokst Tom Kirkhope.Tom ble grunnlagt i juli ...

Les mer
Intervju med Toni Baston Womenswear Buyer hos THE ICONIC

Intervju med Toni Baston Womenswear Buyer hos THE ICONICIntervjuer

Toni BastonHvis du er en shopping -fan på nettet, er det sannsynlig at du har hørt om det DET IKONISKE. Sjansen er enda større for at du for øyeblikket fyller handlekurven mens du leser dette, noe ...

Les mer
Heidi Klum snakker om alt intimt

Heidi Klum snakker om alt intimtIntervjuer

Dasha Gold, Heidi Klum, Colin GoldHeidi, kjent som en av denne tids 'supermodeller', har overgått mange kolleger i ligaen sin i vedlikeholde relevansen og bevise at hun fortsatt har valuta når det ...

Les mer
instagram stories viewer