Hvordan eksfoliere huden din på riktig måte

instagram viewer
hvordan-eksfolierer-huden din-på den riktige måten

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære mer

Når vi blir eldre, reduseres omsetningen av cellene våre, og død hud kan holde seg fast og skape en uattraktiv hudfarge. Eksfoliering kan gjenopplive huden din, ta den fra kjedelig og glansløs tilbake til lys og strålende. Så, hvis du er klar til å slippe løs din indre glød, her er alt du trenger å vite om eksfoliering for en feilfri hudfarge.

Innholdforestilling
Hva betyr eksfoliering?
Ting å vite før eksfoliering
Hvor ofte skal du eksfoliere?
Hvordan eksfoliere ansiktet ditt
Hvordan eksfoliere kroppen din
Hvordan eksfoliere lepper
Eksfoliering av hodebunnen
Naturlige og hjemmelagde eksfolianter
Vanlige spørsmål
Hvordan kan jeg eksfoliere huden min hjemme?
Hvordan kan jeg eksfoliere ansiktet mitt hjemme?
Hva er den beste måten å eksfoliere ansiktet ditt på?
Hva er den riktige måten å eksfoliere på?

Hva betyr eksfoliering?

Peeling er prosessen med å fjerne døde hudceller fra hudens overflate for å avsløre den nyere huden under. Eksfoliering arbeider for å skape en klarere og mer ungdommelig hud, og er en essensiell skjønnhetsbehandling for å oppnå strålende hud på kroppen, føttene, ansiktet, leppene og hodebunnen. Enten de døde cellene buffes bort med en slipende overflate eller brytes ned ved bruk av aktiv ingredienser og kjemikalier, har all eksfoliering som mål å oppnå lysere, friskere og yngre utseende hud. Som en bonus vil eksfoliering også hjelpe huden din til å absorbere andre produkter bedre og skape en mykere base for sminke.

click fraud protection

hva-er-eksfolierende

Ting å vite før eksfoliering

Peeling kan være til fordel for alle hudtyper når den brukes på riktig måte. Alt du trenger å gjøre er å sørge for at du har den riktige typen eksfolier for deg.

ting-å-vite-om-eksfoliering

Hvor ofte skal du eksfoliere?

Eksfoliering av både ansikt og kropp minst en gang i uken vil bidra til å fjerne de døde cellene fra huden din og avsløre et mer ungdommelig utseende. Selv om sterke eksfolieringsmidler, som masker og peeling, bare skal brukes på en ukentlig basis som behandling, er milde eksfolieringsmidler, for eksempel lotioner og lette skrubber, best å bruke annenhver til tredje dag. Bruk din vanlige ansikts exfoliator enten om morgenen eller før sengetid, avhengig av dine preferanser.

når du skal eksfoliere ansiktet ditt

Hvordan eksfoliere ansiktet ditt

  • Scrubs:
  • Tradisjonelle skrubber og eksfolierende rensemidler er en enkel måte å eksfoliere huden på ansiktet ditt på. De vil rense ansiktet ditt og la det se frisk ut med minimal tid og krefter. Bare legg en til skjønnhetsrutinen annenhver dag når du vasker ansiktet. Bruk en vaskeklut og massér produktet forsiktig inn i huden din i en sirkulær bevegelse. Vær oppmerksom på at noen skrubber inneholder mikroperler (små plastpartikler) som, når de skylles ned i avløpet, kan bygge seg opp i innsjøer og sette dyreliv i fare.
  • Hudpleiebørster: En av de mest effektive nye måtene å eksfoliere huden i ansiktet på er ved bruk av en hudpleiebørste. Disse elektroniske rensebørstene er mestere i å rense ut fete porer som samler døde hudceller. Det er mest effektivt på T-sonen din og vil se at du har en klarere, mer strålende hud regelmessig.
  • Ansiktsskall: Hvis du har kviser, bør du vurdere å bruke et ansiktsskall hjemme for å eksfoliere huden din. Se etter produkter med glykolsyre eller salisylsyre for å skape klarere hud og bekjempe akne. Bare sørg for at du bare bruker ansiktsspesifikke peeling i ansiktet ditt. Kroppsskall er altfor hardt for dette delikate hudområdet.
  • Exfoliating Face Lotions: Hvis du er fan av to-i-ett-produkter (hvem er ikke det!), Kan en eksfolierende ansiktskrem bare være produktet for deg. Eksfolierende og fuktighetsgivende på samme tid, disse multitasking -produktene er ideelle for å skape strålende, hydrert hud. Velg en med glykolsyre for et ekstra løft mot klarere, mer ungdommelig hud.
  • Rolling Exfoliators: Hvis du er ute etter en eksfoliator som pakker slag, kan du prøve en rullende eksfoliator. Disse gelbaserte produktene ruller bort døde hudceller foran øynene dine. Bare massér produktet inn i huden din for å avdekke en klarere hudfarge og fremme kollagenproduksjon. Rullende eksfoliering er spesielt bra for de som merker dype rynker eller som lider av arrdannelse i kviser.
eksfoliering av ansikt-hud

Hvordan eksfoliere kroppen din

Døde hudceller forekommer ikke bare i ansiktet ditt. Eksfolier kroppen din også for en generell utstråling og glød.

  • Hansker: Eksfolierende hansker kan enten brukes alene eller sammen med produkter, for eksempel kroppsskrubb. Det vevde stoffet buffer raskt og enkelt bort overflødige hudpartikler for å avsløre den nye huden under. Bruk den over hele kroppen ved å gni forsiktig i en sirkulær bevegelse. Hvis du har tørr hud, hopp over hansken da det kan irritere huden din og forårsake ytterligere tørrhet.
  • Kroppsskall: De med tørr hud bør bruke en kroppsskall i stedet for eksfolierende hansker. Kroppsskall virker for å etterlate huden smidig og eksfoliert ved bruk av fruktenzymer, melkesyre og glykolsyre. I tillegg til å arbeide for å avsløre din mer ungdommelige hud, er kroppsskall også gode til å fjerne tette porer og follikler. Bruk dem om sommeren når huden din er mer utsatt for akne i kroppen og inngrodde beinhår.
  • Exfoliating Body Lotions: Selv om peeling kan være for intens for sensitiv hud, får eksfolierende kroppskremer jobben mens den er mild og snill. Perfekt for de med lett irritert hud eller tilstander som keratosis pilaris, frigjør de fleste eksfolierende kroppslotion de aktive ingrediensene sakte og kan brukes daglig. Sørg for å velge varianter som inneholder alfa- eller beta -hydroksysyrer for de beste resultatene.
  • Tørr børsting: I likhet med eksfolierende hansker kan tørrbørsting se betydelige fordeler uten bruk av skjønnhetsprodukter. Se etter en børste med myke, korte børster og bruk den i lette, sirkulære bevegelser som beveger deg fra føttene dine oppover. Denne metoden antas også å stimulere lymfatisk drenering og skape midlertidig jevnere hud.
  • Pimpstein: Ikke glem å eksfoliere føttene, da det er her det oppstår mye oppbygging av døde hudceller. Etter hver dusj gnir du bunnen av føttene med en pimpstein i et minutt på hver. Dette vil skrubbe av død hud og etterlate deg med myke, smidige føtter på kort tid.
hvordan-eksfolierer-kroppen din

Hvordan eksfoliere lepper

Det er tider når vi alle lider av flassende og flassende lepper. I stedet for å kontinuerlig legge på leppebalsam, bør du fjerne overflødig hud og fukte for å vise perfekte lepper nedenfor. En enkel måte å gjøre det på er å forsiktig børste leppene med en tannbørste og litt vaselin, som vaselin. Denne metoden vil gjøre leppene myke og skalafrie uten problemer. Alternativt kan du kjøpe en ferdiglaget leppeskrubbe og påføre med fingeren.


hvordan-eksfolierer-leppene dine

Eksfoliering av hodebunnen

Når vi tenker på eksfoliering, har vi en tendens til å tenke på ansiktene og kroppene våre, men hva med hodebunnen vår? Eksfoliering av hodebunnen er en fin måte å bekjempe flass, slå tørr hodebunn og fremme sunn hårvekst. Alt du trenger å gjøre er å bytte ut din vanlige sjampo og balsam for eksfolierende versjoner en gang i uken, så får du en sunn hodebunn og godt hår før du vet ordet av det.

hvordan-eksfolierer-hodebunnen din

Naturlige og hjemmelagde eksfolianter

Naturlige eksfolianter er gode til å rense porene og huden forsiktig, og fjerne døde celler. Brunt sukker tilsatt kokosnøttolje gir en utmerket, lett slipende skrubb. Bruk den en gang i uken for å skape en fantastisk glød med disse enkle pantry -ingrediensene. Natron gjort til en pasta med destillert vann gjør også underverk som en naturlig eksfoliant og er billig og enkel å lage hjemme.

naturlige og hjemmelagde eksfolieringsmidler

Vanlige spørsmål

Hvordan kan jeg eksfoliere huden min hjemme?

Peeling er viktig, da det hjelper til med å fjerne de døde hudcellene fra hudoverflaten. Du bør eksfoliere ansiktet og kroppen minst en gang i uken, og du kan gjøre dette ved å bruke hansker, eksfolierende kroppslotion, tørr børsting eller pimpstein. Du kan også bruke kroppsskall, men disse kan være for harde for sensitiv hud. Etter hver eksfoliering er det også viktig å fukte.

Hvordan kan jeg eksfoliere ansiktet mitt hjemme?

Alle hudtyper kan ha fordeler av peeling, og du kan gjøre dette i ditt eget hjem. For å gjøre dette må du først være klar over hvilken type produkt du trenger, for eksempel om du har tørr hud, er utsatt for akne eller sensitiv? Vurder deretter hvilke verktøy du vil bruke, for eksempel en mekanisk rengjøringsbørste, og beveg den lett over ansiktet ditt i små sirkulære slag. Når du er ferdig, skyll huden din med varmt vann og tørk den. Huden i ansiktet er følsom, så du må passe på å ikke pusse for hardt.

Hva er den beste måten å eksfoliere ansiktet ditt på?

Du kan bruke forskjellige produkter i ansiktet ditt til å eksfoliere og gi deg en sunn glød. Et av de mest populære alternativene er mekanisk eksfoliering, og det er en fin måte å la ansiktet ditt se frisk ut. I tillegg tar det minimalt med tid og krefter å fullføre. Når du bruker produkter i ansiktet ditt, må du være forsiktig ettersom ansiktshuden er sensitiv. Skyll med lunkent vann, ikke varmt, og bruk korte, lette slag i en sirkulær bevegelse.

Hva er den riktige måten å eksfoliere på?

Eksfoliering er viktig ettersom det fjerner de døde hudcellene fra hudens overflate og forhindrer tilstoppede porer. Det bør være en vanlig del av hudpleierutinen og gjøres minst en gang i uken, men det er viktig vær forsiktig så du ikke bruker produkter som er for slipende og som potensielt kan irritere eller skade sensitiv ansiktsbehandling hud. Det er også smart å rengjøre ansiktet før, slik at du fjerner smuss. Etter hver peeling er det viktig å fukte.

Teachs.ru
De mest effektive måtene å bli kvitt poser under øyet

De mest effektive måtene å bli kvitt poser under øyetHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merVesker under øyet er ofte en fryktet del av å våkne om morgenen. De ...

Les mer
Hvordan få perfekt hud med laserhudbehandlinger

Hvordan få perfekt hud med laserhudbehandlingerHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merSelv om det å følge et daglig hudpleieregime er en integrert del av ...

Les mer
De beste BB -kremene for en strålende hud

De beste BB -kremene for en strålende hudHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merAkkurat som alle hudtyper ikke er like, er ikke alle BB -kremer lage...

Les mer
instagram stories viewer