Den ultimate hudpleierutinen ifølge eksperter

instagram viewer
Hudpleierutine

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære mer

Hvem vil ikke ha vakker, lys, glødende hud? Men med så mange forskjellige produkter på markedet, kan det være forvirrende å vite hvilke du skal bruke. Selv om genetikk kan definere det, påvirker andre faktorer hvordan huden din reagerer på visse produkter. Disse inkluderer din alder, klima, hormoner, kosthold, livsstil, graviditet og til og med sykdommer og medisiner. For å svare på dine daglige hudpleiespørsmål, har vi konsultert hudkontaktør Mai Guillou fra KOSMETISK 1og Desiree Stordahl - Paulas valg Senior Research and Education Manager, som delte bransjens hemmeligheter for glødende hud.

Innholdforestilling
Hudtyper
Kombinasjonshud
Fet og akneutsatt hud
Tørr hud
Sensitiv hud
Hudpleierutiner
Hudpleierutine om morgenen
Kveldsrutine
Hudpleie rutine for graviditet
Anti-aldring
Kvise-arr

Hudtyper

Kombinasjonshud

Kombinasjonshud er en blanding av fet og tørr. De fleste med denne hudtypen merker at de blir fet i T-sonen der porene er størst-på nese, hake og panne. Imidlertid får de også dehydrert flekker eller flassende hud. Kombinasjonshuden endrer seg også mye; om sommeren kan det virke veldig fet, mens det er tørt om vinteren, og hormonendringer vil ofte forårsake utbrudd. Mai Guillou delte med oss ​​at nøkkelen er å opprettholde en balanse mellom det som gir for mye fuktighet til huden i motsetning til det som ikke gir nok. Det er viktig å velge riktige rengjøringsmidler som er aktive nok til å ha en dyprensende effekt, men som er milde nok til at huden ikke føles strippet.

Desiree fra Paula's Choice ga beskjed om at kombinasjonshuden gjør det bra med produkter som har en lett konsistens som kan lagres og tilpasses de forskjellige sonene i ansiktet. Vurder å bruke oljeabsorberende formler for de oljeaktige områdene og mer fuktighetsgivende produkter overalt. Ellers velger du en hudpleierutine som faller et sted i midten når det gjelder konsistens. Gelsbaserte rensemidler, melketoner og flytende serum fungerer utmerket. Påfør serum og fuktighetskremer i løpet av dagen som styrker hudbarrieren og øker vanninnholdet, samtidig som den ikke gir en fet T -sone for mange nærende ingredienser. Men om natten er det viktig å bruke rensemidler, tonere og behandlinger som vil fortsette å regulere overproduksjonen av talg.

Kombinasjonshud

Toppprodukter

Paula's Choice 2% Bha Liquid Exfoliant
Cerave Foaming Facial Cleanser

Blemish + Age Defense Corrective Serums Skinceuticals
Skinceuticals Daily Moisture Moisturisers

Fet og akneutsatt hud

Hvis du ender opp med en fet film over ansiktet ditt på slutten av dagen, har du sannsynligvis den fet hudtypen. Dessverre, kviser går ofte hånd i hånd med fet hud. Det er fordi den ekstra talgen fanger døde hudceller og rusk inne i hårsekkene i ansiktet ditt. Heldigvis, med de riktige produktene, kan både overflødig olje og akne behandles. Desiree anbefaler å unngå sterkt mykgjørende, okklusive teksturer og å feste væsker, lette serum, geler eller konsentrasjoner uten vekt. Fet, akneutsatt hud har en tendens til å ha en ekstra opphopning av død hud på overflaten som kan føre til kjedelig hud, tilstoppede porer og utbrudd.

Eksfoliering er avgjørende for å forhindre utbrudd; bruk et produkt med en BHA og AHA som vil trenge dypt inne i porene dine for å fjerne dem. Mai forklarte at en populær BHA er salisylsyre og er kjent for å trenge gjennom hudtillegg og oppløse oljeinnhold. Derfor blir det vi omtaler som overbelastning vellykket behandlet med BHA. Motsatt hjelper AHA glykolsyre huden til å regenerere, remodellering gjennom akselerasjon av cellefornyelse og omorganisering av epidermis, for å fremme en jevnere, fyldigere og sunnere hud. Fet og akne-utsatt hud vil ha stor nytte av disse aktive ingrediensene, enten det er i form av rengjøringsmiddel, toner eller kveldsbehandling, og dette avhenger sterkt av huden til hver enkelt individuell. Ikke glem å rense og fukte huden to ganger om dagen.

Fet hud

Toppprodukter

Paula's Choice Boost Peptide Booster Serum
The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Ha Surface Hydration

Skinceuticals Glycolic 10 Renew Overnight
Skinceuticals Gentle Cleanser

Tørr hud

Tørr hud produserer ikke nok talg, noe som betyr at den ofte føles tørr, stram og sensitiv. Mangelen på naturlig olje - kjent som ‘lipidbarrieren’ - kan gjøre den mer skjør og utsatt for miljøskader. Tørr hud har mange årsaker; Selv om det vanligvis er genetisk, kan det være verre å bli dehydrert eller utsatt for kaldt vær. Desiree sier at bruk av ceramider og hyaluronsyre vil bidra til å øke hydrering. Påviste mykemidler som jojobaolje og sheasmør vil også gjenopplive hudens barriere.

Hvis du har tørr hud, anbefales det å bruke milde eksfoliatorer, fuktighetsgivende rensemidler som ikke vil fjern eventuell fuktighet og vitamin C -serum som er utviklet for å behandle de nedre lagene av hud. Mai bemerker at dagens kosmetikk kan være kraftig og aktiv, og hun anbefaler at forbrukere søker profesjonell hudpleieråd. Det som fungerer for en person, trenger ikke nødvendigvis å fungere for en annen. Dette avhenger sterkt av konsentrasjonen av produktet, dets form og PH -nivå.

Tørr hud

Toppprodukter

Skinceuticals C E Ferulic Serum 30ml 30ml
Obagi Medical Nu Derm Exfoderm Forte

Paula's Choice Boost C15 Super Booster, 15% vitamin C med vitamin E og ferulinsyre, hudtonende serum
La Roche Posay Effaclar H Soothing Moisturizer 40ml

Sensitiv hud

Følsom hud krever mye omsorg fordi den har en tendens til å bli irritert og betent veldig raskt. Skånsomme og fuktighetsgivende produkter med beroligende ingredienser er ideelle for denne hudtypen. Desiree kommenterte: "For sensitiv hud handler det om å være så skånsom som mulig, gå uten parfyme og bruke formler som er fulle av beroligende midler for å holde irritasjon og rødhet i sjakk. På samme tid vil du ikke gå på kompromiss med fordelene mot aldring, så nøkkelen er å finne ingredienser som er svært effektive, men trøstende for huden. Antioksidanter som beta-glukan, lakrisekstrakt og grønn te og dets derivater er utrolig gunstige for sensitiv hud ”.

Mai Guillou minner oss om at det første trinnet for å behandle sensitiv eller reaktiv hud er å diagnostisere riktig. Inflammatoriske hudlidelser er brede og med riktig hudpleie og behandlinger kan det håndteres. Hun anbefaler at for å styrke huden er det viktig å reparere hudbarrieren. Når den er restaurert, vil den kunne holde på vannet bedre, og cellefornyelse vil fungere på en sunnere måte. I tillegg, hvis du har denne hudtypen, bør du begrense tiden i solen, da sensitiv hud har en tendens til å brenne raskt.

Sensitiv hud

Toppprodukter

Eau Thermale Avene Skin Recovery Cream Rich, Sterile Face Moisturizer for sensitiv hud, duft, paraben, olje, soya, glutenfri, 1,6 oz
Den vanlige Squalane Cleanser

Skinceuticals Epidermal Repair 40ml 40ml
Skinceuticals Phyto Corrective Gel 30ml

Hudpleierutiner

Hudpleierutine om morgenen

En del av hudpleierutinen din om morgenen vil avhenge av hudtypen din. Imidlertid er det noen trinn som alle bør inkludere i begynnelsen av dagen. Først er et rensemiddel, da du kan ha døde hudceller, bakterier, svette og produkter som henger i ansiktet ditt. Hvis du bruker ansiktsolje om natten, bruker du et oljebasert rengjøringsmiddel om morgenen for å sikre at overflødig mengde fjernes. Påfør deretter en toner for å balansere huden din for dagen. Akne og fet hud som er utsatt for hud bør alltid inneholde dette trinnet. Til slutt, bruk et vitamin C-serum, fuktighetskrem og solbeskyttelsesprodukt. Hvis du ønsker å forsvare huden din fra virkningene av forurensningene som automatisk eksos, smog og små partikler i luften, anbefaler Desiree å bruke en rutine fullpakket med påviste antioksidanter (glutation, brune alger og drue polyfenoler bare for å nevne noen) og en antioksidantrik solkrem som ditt siste hudpleie trinn i morgen.

Hudpleierutine om morgenen

Toppprodukter

Paula's Choice Defense Kit
Obagi Nu Derm Foaming Gel, 6.7 Fl Oz

Phloretin Cf Vitamin C Serums
La Roche Posay Anthelios Dry Touch Sunscreen Spf50+ 50ml

Kveldsrutine

Noen hudpleieingredienser gjør huden din mer utsatt for solskader, og derfor er det bedre å påføre dem før du legger deg. Hudpleierutinen din om kvelden er også den perfekte tiden å bruke tyngre kremer og serum, da de får god tid til å synke inn mens du sover. Start prosessen med dobbeltrensing; det betyr fjerne sminke med en type rengjøringsmiddel, og deretter bruke et annet produkt for å rengjøre ansiktet ditt. Hvis du har en fet hudtype, bruker du en toner for å balansere hudens pH -nivå. Bytt toneren med en ansiktsmaske en eller to ganger i uken. Etter rensing og toning er huden din primet for behandlinger som serum, retinol eller AHA og BHA og øyekrem. Påfør til slutt en nattkrem eller fuktighetskrem for å låse inn fuktighet. Hvis du vil gjenopplive hudens fasthet, foreslår Desiree å bruke peptider og gå for Niacinamid hvis du sliter med forstørrede porer.

Kvinne ser på speilet hennes på badet

Toppprodukter

Paula's Choice Skin Perfecting 8% Aha Gel Exfoliant & 2% Bha Liquid Duo Facial Exfoliants For Blackheads Forstørrede porer Rynker og fine linjer Ansiktsfolier W Glykolsyre Salisylsyre
Retinol 1.0 Skinceuticals

Paula's Choice Boost Peptide Booster Serum
The Ordinary Natural Moisturizing Factors + Ha Surface Hydration 100ml

Hudpleie rutine for graviditet

Under graviditeten endres hormonnivåene i kroppen, og disse har en direkte innvirkning på en kvinnes hud. Endringer varierer blant kvinner, noen utvikler voksen akne, pigmentering - kalt melasma - følsomhet og rødhet. Det er også vanlige hudpleieingredienser du bør unngå mens du er gravid, inkludert retinol og hyppig bruk av salisylsyre, pilbark, parabener, hydrokinon og essensielle oljer. Hudpleie må endres under graviditet og amming for å imøtekomme de forbigående endringene som skjer i kroppen vår, noe som igjen påvirker hudens helse. Desiree foreslår at du konsulterer legen din først. Hun anbefaler å legge til produkter som er rike på omega -fettsyrer for å styrke hudens overflate - noe enhver hudtype kan ha nytte av når det går gjennom endringer.

Hudpleie rutine for graviditet

Toppprodukter

Drunk Elephant C Firma Day Serum. Lysere og strammer glutenfritt ansiktsserum med 15 askorbinsyre
The Ordinary 100 Plant Derived Squalane 30ml

Skinceuticals Ultra Facial Defense Spf50 30ml 30ml
Bio Oil 4.2oz Multiuse Skincare Oil

Anti-aldring

Det er seks hovedelementer du må inkludere i rutinen for å holde huden din best mulig i alle aldre. For det første er bredspektret solkrem et must, ettersom årsaken til hudskade nummer én er fra sollys. Deretter reduserer du fine linjer og rynker med vitamin C, som bidrar til å stimulere produksjonen av kollagen. Retinol og niacinamid er også viktige ingredienser som får huden din til å se mykere og fastere ut samtidig som den reduserer aldersrelatert pigmentering. Peeling med AHA har vist seg å stimulere veksten av hudens øvre lag. Til slutt har kobberpeptider antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper, samtidig som de stimulerer produksjonen av kollagen. Det betyr at huden din ser fyldigere ut og har forbedret elastisitet.

Eldre kvinne påfører hudkrem på ansiktet

Toppprodukter

Skinceuticals A.g.e. Avbryter 48 ml
Deciem Niod Copper Amino Isolate Serum 2 1 30ml Anti Aging Skin Care

Paula's Choice Clinical 1 Retinol Treatment Cream With Peptides, Vitamin C & Licorice Extract, Anti Aging Rynker, 1 Unse
Full Elephant Shaba Complex Eye Serum Anti Aging Wrinkle Serum for Dark Circles

Kvise-arr

De som har lidd av alvorlig akne, sitter ofte igjen med permanente fordypninger og grov hudtekstur kjent som kviser. Akne cyster forårsaker arr ved å ødelegge hudvev; når de til slutt sprekker, helbreder ikke plassen de okkuperte, og etterlater huden med et gropete utseende. Hudleger klassifiserer arrene ut fra formen og hvor dypt de trenger inn i huden. Mai forklarer at behandling av akne arr vanligvis inneholder metoder som har en effekt i å regulere kollagenproduksjon for vevsregenerering og ombygging.

KOSMETISK 1 tilbyr en rekke forskjellige behandlinger, fra varierende kjemiske peeling til LED-lys, intens pulslys, samt ablative og ikke-lasere. Under konsultasjonen vil du motta en behandlingsplan og en spesifikk hudpleierutine som er skreddersydd for din hudtype og tilstand. Azelainsyre, retinol, kjemiske peeling og behandling mot arrdannelse kan alle redusere den ujevne teksturen og behandle misfarging.

Kvise-arr

Toppprodukter

Paula's Choice Skin Perfecting 8% Aha Gel Exfoliant & 2% Bha Liquid Duo Facial Exfoliants For Blackheads Forstørrede porer Rynker og fine linjer Ansiktsfolier W Glykolsyre Salisylsyre
Skinceuticals Retinol 1.0 30ml

Nip + Fab Glycolic Fix Night Pads Extreme
Paula's Choice Boost 1% Retinol Booster, vitamin A og lakrisserum for fine linjer og rynker, 0,5 unse kopi

Teachs.ru
Alt du trenger å vite om blinde kviser

Alt du trenger å vite om blinde kviserHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merSom et generelt prinsipp er ingen fan av ting som "lurer under overf...

Les mer
10 beste laserhårfjerning hjemme produkter

10 beste laserhårfjerning hjemme produkterHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merSalon laser hårfjerning er flott, men vi vet alle at det kan være su...

Les mer
8 beste vitamin C -serumene skjønnhetseksperter anbefaler

8 beste vitamin C -serumene skjønnhetseksperter anbefalerHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merDu vil vite svaret på feilfri hud, vi tror det er å finne de riktige...

Les mer
instagram stories viewer