5 behandlinger for håravfall for kvinner som faktisk fungerer

instagram viewer

I dag er mange kvinner hjemsøkt av håravfalls mareritt og frustrert over mangelen på midler til å vokse håret naturlig. Hvis du opplever skallethet hos kvinner, vil det ikke være en effektiv hårvekstbehandling hvis du tar en fortykkende sjampo eller gjør noen hjemmelagde masker.

Målet kan imidlertid nås! Alt som trengs er å undersøke roten årsaker til hårtap og ta den riktige tilnærmingen til å bekjempe den. La oss introdusere deg for alle alternativene.

Håravfall: Myte eller fiksjon?

Det er en vanlig mistillit til hårvekstbehandlinger, i en viss grad at hårtransplantasjon og maskering av problemet ofte blir sett på som det eneste levedyktige måter å håndtere tynning. Dette skyldes ofte de vanlige misforståelsene om hvordan håravfallsløsninger fungerer, og når de kan hjelpe eller ikke.

En av de beste måtene å bekjempe håravfall hos kvinner er å investere i produkter som er utelukkende designet for kvinnelig mønster skallethet som støttes av vitenskap eller i det minste har mye bevis fra personlig erfaring. La oss gå gjennom dem alle.

click fraud protection
Kvinne som holder en børste med mange tapte hår

Pixabay / Martin Slavoljubovski

#1: Hjemmemedisiner

Den mest budsjettbesparende måten å regrow hår på er å prøve en av DIY-rettsmidler som har fått mye anerkjennelse de siste årene.

Følgende er fire måter å oppmuntre til hårvekst hjemme:

  • Løkjuice: Bruk en løkskylling, en løkmaske eller påfør løkjuice med hårvekstoljer som beskrevet her.
  • Kokosolje -hodebunnsmassasje: Varm litt olje og masser forsiktig inn i hodebunnen med sirkulære bevegelser i fingertuppene. Gjør det en gang i uken. Se forskjellen om noen uker.
  • Inversjonsmetode: Forbedre effektiviteten av å massere hodebunnen med oljer ved å snu hodet en stund for å stimulere blodstrømmen. Her er en full guide til metoden.
  • Eggmaske: Egg inneholder mye protein, sink, svovel, selen, fosfor og jod. Alle disse ingrediensene fremmer sunn hårvekst.

#2: Kosthold og kosttilskudd

Når du snakker om hår og måter å bekjempe hårtap, kan du ikke ignorere diett. Uansett hvor dyr og avansert hårvekstformelen er, vil dårlig kosthold og frisyre alltid gjøre saken verre. En underernæret kropp kan bare ikke skryte av vakkert, skinnende hår!

Annonse

Noen vanlige mangler som fremmer håravfall inkluderer jern, sink, biotin, vitamin B -gruppe, selen, protein og vitamin A. Så sørg for at kostholdet ditt inneholder disse, og hvis ikke, ta kosttilskudd. Dette gjelder også hvis du føler at dietten din ikke gir deg en tilstrekkelig mengde næringsstoffer.

Husk også at kosttilskudd hjelper deg med å snu hårtap på grunn av mangel på viktige næringsstoffer, ikke andre årsaker. På samme måte, hvis nivået av vitaminer og mineraler som trengs for sunn hårvekst, er passende å ta kosttilskudd for hårvekst vil ikke gjøre noen endring.

Kosttilskudd for hårvekst

#3: Aktuelt Minoxidil

Minoxidil er en patentert medisin for hårvekst, noe som betyr at dens effektivitet har mottatt vitenskapelig bevis. Snakk om minoksidil, og Rogaine blinker inn i tankene med en gang. Imidlertid er Rogaine bare ett merke som tilbyr behandlinger med minoksidilinfusjon.

Selv om det er reseptfritt, er det mange tilfeller der du bør konsultere lege før du tar det. Minoxidil anbefales ikke for gravide og ammende, så vel som mennesker med kroniske sykdommer. Du må også bruke minoxidil under legens tilsyn hvis du bruker noen form for medisin mot andre sykdommer.

Kvinner bruker normalt minoxidil 2%, ikke 5% formel designet for menn. Noen rapporterer irritasjon i hodebunnen etter påføring av medisinen. Hvis det vedvarer eller forverres etter et eller to minutter, vask området umiddelbart og kontakt legen din for videre bruk.

Minoxidil-baserte hårvekstbehandlinger

#4: Anti-androgener

Det er et bevist faktum at ubalanse i hormoner påvirker hårvekstsyklusen. Ikke rart at kvinner opplever kraftig hårfelling etter fødsel eller på grunn av overgangsalder. Dermed er en hormonsjekk en ting du må gjøre når du begynner å legge merke til unormalt hårtap. Legen din kan anbefale hormonbehandling eller foreskrive anti-androgener for å reversere hårtapet.

Annonse

Vær forsiktig når du bruker disse. Anti-androgener er kjent for å forårsake infertilitet, osteoporose, hetetokter, tretthet, depresjon, anemi, tap av libido, erektil dysfunksjon og andre bivirkninger. Diskuter alle disse med legen din grundig før du gjennomgår hormonbehandling.

Et spesifikt androgen som er ansvarlig for hårtap er DHT, og markedet har også DHT-blokkerende piller og sjampo med DHT -blokkerende ingredienser. Igjen må du konsultere lege om bruk av denne typen hårvekstbehandling, spesielt hvis du lider av en medisinsk tilstand eller er under medisinering. DHT-blokkerende behandling er ikke for gravide og ammende mødre.

Hårtapbehandlinger med DHT -blokkere

#5: Avanserte rettsmidler for kvinnelig hårtap

Laserterapi, hårtransplantasjon og blodplaterik plasmaterapi (PRP) er mer avanserte alternativer for menn og kvinner som lider av alvorlig hårtap.

Laserterapi bestråler fotoner i hodebunnsvev for å stimulere hårvekst og er den minst invasive av de tre behandlingene. Du kan gjennomgå klinisk laserbehandling eller kjøpe et av de forskjellige produktene, som børster, bånd og hetter, for laserbehandling på lavt nivå som er tilgjengelig på markedet.

Selv om behandlingen har vist seg å være trygg og tålelig, er den ganske dyr. Det er vitenskapelig forskning som tyder på at behandlingsresultatene er lovende, men inkonsekvente, noe som betyr at det gir gode resultater for noen mennesker og lite eller ingen resultat for andre.

Produkter for lav-spak laserterapi

Når velge en behandling for hårtap, husk at ikke prisen, men evnen til å løse årsaken til tynning gjør den effektiv. Hvis hårtapet ditt skyldes hormonubalanse, vil kosttilskudd ikke fungere. Og hvis hårtapet ditt skyldes ernæringsmangel, vil hormonbehandling gjøre mer skade enn godt.

I noen tilfeller kan gjenvekst oppnås ved håndtere stress, nekter skadelige hårrutiner og stimulerer hårvekst med DIY -midler. I noen tilfeller kan det være bedre å investere i minoksidilbehandling og laserterapi i de første stadiene av hårtap fremfor å kaste bort dyrebar tid i håp om at hjemmemedisiner kan hjelpe. Allier deg med en ekspert trikolog for å hjelpe deg med å finne den beste ruten å ta.

Teachs.ru
5 regler for trygt å gå fra brunette til blond hårfarge

5 regler for trygt å gå fra brunette til blond hårfargeHårråd

Som stylist, når du har en brunettklient og hører at målet deres er å bli blondt, begynner du å tenke på flere forskjellige scenarier og utfall. Dessverre er bleket hår som faller ut alltid der, i ...

Les mer
7 måter å dekke grått hår med og uten fargestoff

7 måter å dekke grått hår med og uten fargestoffHårråd

Det er rimelig å si at når vi har nådd en viss alder, har vi alle tjent vår del av gråtoner. Imidlertid er disse tegnene på aldring ikke noe vi alle omfavner. Når du ennå ikke er klar til å omfavne...

Les mer
De beste smellene for ansiktsformen din i 2021 - De riktige frisyrene

De beste smellene for ansiktsformen din i 2021 - De riktige frisyreneHårråd

Hvis du trenger en enkel, men effektiv måte å endre utseendet på, er smell alltid en enkel løsning. Ikke bare kan de gjøres i komforten av ditt eget hjem, men det er også mange forskjellige typer s...

Les mer
instagram stories viewer