AHA vs BHA: Hvordan velge riktig eksfoliant for huden din

instagram viewer
Skjønnhetsportrett av en attraktiv blond kvinne

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære mer

Peeling er et avgjørende skritt i enhver hudpleierutine. Å fjerne døde hudceller bidrar til å forhindre utbrudd, forbedrer hudens tekstur og gir deg en helt glød. Det er to typer eksfoliering: fysisk og kjemisk. Fysiske eksfoliatorer er produkter som skrubber, som bruker finkorn eller partikler for å gni av det ytre lag av huden. Selv om de kan føles tilfredsstillende å bruke, er de ikke like effektive som kjemiske eksfolieringsmidler. Disse produktene bruker milde syrer for å løse opp død hud. De to hovedtypene av kjemiske eksfoliatorer er AHA og BHA, og de har svært forskjellige bruksområder. Les videre for å finne ut hvordan de fungerer og hvilken som er riktig for din hudtype.

Innholdforestilling
Hva er AHA og BHA?
Fordeler med kjemiske eksfolier
Hva er forskjellene og likhetene mellom AHA og BHA?
Kan du kombinere AHA og BHA?
Hvilken er bedre for min hudtype?
Hvordan bruker jeg begge produktene i min hudpleierutine?
AHA
BHA
Vanlige spørsmål
Kan du bruke AHA hver dag?
Trenger jeg både AHA og BHA?
Er salisylsyre en BHA eller AHA?
Kan du bruke en AHA og BHA sammen?

Hva er AHA og BHA?

De to hovedtyper av kjemiske eksfoliatorer er syrene AHA (alfa -hydroksysyre) og BHA (beta -hydroksysyre). De kan være naturlig forekommende eller syntetiske - dvs. laget i et laboratorium. Du kjenner kanskje igjen noen kjente AHA: melkesyre, som finnes i melk, sitronsyre finnes i frukt og glykolsyre, som finnes i mange hudpleieprodukter og kommer fra sukker stokk. Forbindelser i AHA-familien er vannløselige og eksfolierer huden din ved å løsne "limet" som holder sammen de ytre lagene i huden din. I mellomtiden er kjemikalier som tilhører BHA -gruppen oljeoppløselige, slik at de er i stand til å trenge dypt inne i hudens porer. Den mest kjente BHA er salisylsyre, som er en vanlig ingrediens i mange akne behandlinger.

Aha mot Bha

Fordeler med kjemiske eksfolier

Kjemiske eksfolieringsmidler kan være mindre slipende på huden din enn fysiske eksfolieringsmidler. Noen fysiske eksfolieringsmidler inneholder partikler som kan forårsake små rifter i huden din. Hver hudtype, fra tørr og sensitiv, fet og akneutsatt, kan ha fordel av kjemisk peeling. Ved å bruke denne typen peeling kan huden din rengjøres dypt, redusere synligheten av fine linjer og rynker og minimere porene. Det er også en fin måte å forberede huden på fuktighetskrem på, ettersom det øvre laget av død hud ikke vil hindre produktet fra å komme seg til lagene under.

Fordeler med kjemiske eksfolier

Hva er forskjellene og likhetene mellom AHA og BHA?

På et kjemisk nivå er AHA og BHA ganske like. De eksfolierer begge huden og etterlater den glatt og myk, og hjelper til med å behandle og forhindre hudormer. De gjør huden din lysere og fastere, jevner ut hudtonen og minimerer utseendet på fine linjer. Det er imidlertid noen viktige forskjeller. Fordi BHA er oljeoppløselig, kan det trenge gjennom porene og oppløse oljen og skitt der. I mellomtiden er AHA ikke oljeoppløselig, så det fungerer bare på det øverste laget av huden. AHA kan være svært effektivt for behandling av pigmentering, men kan også være irriterende og gjøre deg mer sårbar for solskader.


Aha Bha Forskjeller Likheter

Kan du kombinere AHA og BHA?

Kort sagt, ja, du kan kombinere AHA og BHA i hudpleierutinen din, men du må vurdere noen få faktorer. Det er mange produkter på markedet som inneholder begge forbindelser - og til og med noen som inkluderer andre kjemiske eksfolieringsmidler som planteenzymer og PHA (polyhydroksysyrer) også. Det kan være en effektiv måte å behandle flere forskjellige hudproblemer; for eksempel kan du ha både pigmentering og tilstoppede porer, eller fine linjer og flassende hud. Imidlertid kan både AHA- og BHA -produktene ha forskjellige styrker; sterkere produkter kan føre til rødhet og irritasjon. Som et resultat er den beste strategien å starte med mildere formler eller bruke AHA og BHA separat og se hvordan huden din reagerer.

Kan du kombinere Aha og Bha?

Hvilken er bedre for min hudtype?

Generelt anbefales BHA for de med normale til fet hudtyper. Det er fordi syrer i denne gruppen kan bryte ned hudens naturlige olje, kjent som talg. Av samme grunn er det også bra for de med akneutsatt hud og hudormer. BHA regnes også for å være mer skånsom enn AHA, så de med sensitiv hud foretrekker kanskje å bruke BHA. I mellomtiden kan AHA stimulere hudens evne til å produsere kollagen, og derfor anbefales disse eksfolieringsstoffene for tørrere og aldrende hudtyper.

Hvilken er bedre for min hudtype?

Hvordan bruker jeg begge produktene i min hudpleierutine?

AHA

Hvis du vil behandle flassende, kjedelig hud og spesielt rynker og solskader, velger du AHA. Den er tilgjengelig som væske, gel eller peeling. Fordi disse syrene har en tendens til å være sterkere, er det best å starte med en lavere prosentformel - for eksempel 5% - og jobbe deg opp gradvis. De med hud på den mer følsomme siden kan bare tåle å bruke en lett AHA en gang i uken, mens andre hudtyper kan bruke en annenhver dag. Fordi bruk av en AHA- eller BHA -eksfoliant kan gjøre huden din mer sårbar for solens stråler best å bruke det om natten og alltid bruke en SPF solkrem for å beskytte din eksfolierte hud under dag. Unngå også lagdeling a vitamin C eller retinol produktet med din AHA, da dette kan føre til at huden blir ubalansert og irritert.

Hvordan bruke Aha i min hudpleierutine

Toppprodukter

Paula's Choice Motstår daglig utjevningsbehandling 5% Aha med glykolsyre og ceramider
Mizon Aha 8% peeling serum for jevn peeling og næring 1.69 Fl Oz

Nip + Fab Glycolic Fix Night Pads Extreme, 60 pads, 2,7 gram
31zlh61rjvl

BHA

BHA er skånsom nok til at vanlige til fet og akne-utsatte hudtyper kan brukes hver dag, selv om prosentandelen av den aktive ingrediensen også bør tas i betraktning. På sensitiv hud er et produkt med for eksempel 0,5% salisylsyre sannsynligvis sterkt nok. Noen hudtyper tåler opptil 2% eller mer. Selv om BHA ofte er inkludert som en ingrediens i mange rensemidler, er det ikke den beste måten å bruke det på, ettersom BHA trenger tid på huden din for å trenge seg inn i porene. Det anbefales også å påføre solkrem regelmessig i løpet av dagen når du bruker noen form for kjemisk eksfoliant.

Hvordan bruke Bha i min hudpleierutine

Toppprodukter

Paulas Choice Skin Perfecting 2% Bha Liquid Salicylic Acid Exfoliant Facial Exfoliant For hudormer, forstørrede porer, rynker og fine linjer 7.20.38 Pm
Paula's Choice Resist Advanced Pore Refining Treatment 4% Bha Serum, Salicylic Acid & Green Tea, Anti Aging Exfoliant For fet hud, 1 Unse 7.20.38 Pm

Cosrx Bha Blackhead Power Liquid 100 Ml
Den vanlige salisylsyre 2% maske (50 ml: 1,7 fl. Oz)

Vanlige spørsmål

Kan du bruke AHA hver dag?

AHA eller Alpha hydroxy acid er en kjemisk eksfoliant som kan behandle pigmentering og gi huden et fastere og lysere utseende. Du kan ikke begynne å bruke en AHA -løsning hver dag, men dette bør være helt trygt når huden din blir vant til dem. Du må imidlertid ta hensyn til konsentrasjonen av formelen og hudtypen din. Hvis du bruker AHA, bør du være ekstra forsiktig når du utsetter huden din for solen, da den blir mer følsom.

Trenger jeg både AHA og BHA?

AHA og BHA er begge typer kjemiske eksfolieringsmidler, og mens det er fordeler med hver formel, er du vil ikke bruke begge samtidig, da dette kan ha en negativ bivirkning og irritere din hud. Du kan bruke dem på forskjellige dager, eller en om morgenen og en om natten. Det avhenger av hudtypen din og konsentrasjonen av formelen.

Er salisylsyre en BHA eller AHA?

Salisylsyre er en BHA. Det kan eksfoliere på et dypere nivå enn AHA, for eksempel melkesyre og glykolsyrer, og er flott for å trenge dypt inn i hudens porer, noe som kan bidra til å eliminere olje og smuss.

Kan du bruke en AHA og BHA sammen?

Du kan bruke AHA og BHA, men ikke samtidig. Løsningen ville være å prøve hver for seg, med formler med lav konsentrasjon. Ett alternativ er å veksle mellom å bruke dem eller gjøre en om morgenen og den andre om kvelden. Det er alltid viktig å se hvordan huden din reagerer på en formel og gi deg tid til å bygge opp sin toleranse før du velger en sterkere konsentrasjon.

Teachs.ru
20 beste kviseoppdateringer for å fjerne akne raskt

20 beste kviseoppdateringer for å fjerne akne rasktHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merBryt flekkene dine ved å bruke en kvise. Disse flekkbehandlingene er...

Les mer
AHA vs BHA: Hvordan velge riktig eksfoliant for huden din

AHA vs BHA: Hvordan velge riktig eksfoliant for huden dinHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merPeeling er et avgjørende skritt i enhver hudpleierutine. Å fjerne dø...

Les mer
15 beste deodoranter for kvinner som liker å lukte friskt

15 beste deodoranter for kvinner som liker å lukte frisktHudpleie

Trend Spotter støttes av publikummet. Når du kjøper via lenker på nettstedet vårt, kan vi tjene en tilknyttet kommisjon. Lære merFor mange kvinner er dagens hovedmål å sikre at en dårlig lukt ikke ...

Les mer
instagram stories viewer